Четвер, 28.03.2024, 10:14
Вітаю Вас Гість | RSS

Мій сайт

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Головна » 2014 » Квітень » 28 » Тиждень імунізації
    07:34
    Тиждень імунізації
    Тиждень імунізаціїЗа ініціативою ВООЗ в Україні, як і в більшості країн світу, з 24 по 30 квітня відзначається Всесвітній тиждень імунізації.
    В цьому році акція пройде під гаслом –  "Не відставайте від життя".
    Мета акції - підвищення рівня охоплення вакцинацією населення, досягнення більш глибокого розуміння, що кожна людина потребує захисту від хвороб, покращення пропаганди імунізації.
    За даними ВООЗ, близько 30% летальних випадків у дорослих зумовлені інфекційними хворобами та їхніми наслідками, у дітей цей показник становить понад 60%. Досвід розвинених країн вказує, що лише підвищення рівня охоплення вакцинацією серед населення призводить до зменшення захворюваності, інвалідності та смертності у цілому.
    За поширеністю серед усіх хвороб серед дітей віком від 0 до 17 років в Україні інфекційні хвороби займають 7 місце, а серед вперше зареєстрованих в житті хвороб – 3 місце після захворювань органів дихання та хвороб шкіри.
    Щорічно тисячі людей помирають після зараження вірусом гепатиту В та його ускладнень. Десятки тисяч людей щорічно страждають від тяжкого враження печінки - циррозу або раку печінки, викликаний вірусом гепатиту В. ВООЗ щорічно  проводить Всесвітній день боротьби з гепатитом – це 28 липня. У дітей вірогідність розвитку важких ускладнень та летальних випадків  від гепатиту В значно вища, особливо якщо інфікування відбулось в ранньому віці. Саме з цієї причини вакцинацію проти гепатиту В проводять новонародженим.
    Імунізація за допомогою вакцин дозволяє запобігти захворюванню, інвалідності і смерті від таких важких хвороб, як дифтерія, гепатит А і В, кір, кашлюк, пневмококова інфекція, поліомієліт, ротавірусна діарея, правець.
    Переваги імунізації поширюються на підлітків і дорослих людей, забезпечуючи захист від таких хвороб, що представляють загрозу для життя, як грип, менінгіт і онкологічні захворювання.
    Масове та регулярне проведення вакцинації – це ефективний засіб контролю над керованими інфекціями як в національному так і в глобальному масштабах.
    Календар профілактичних щеплень в Україні передбачає захист від 10 інфекційних захворювань, такі як: туберкульоз, гепатит В, дифтерія, кашлюк, правець, поліомієліт, гемофільна інфекція, кір, краснуха, епідемічний паротит. Для порівняння:  у США обов’язковими являються щеплення від 16 інфекційних захворювань, у Швейцарії – від 14, у Австрії – від 17  тощо.
    Планова імунопрофілактика, що є широко впровадженою в усіх цивілізованих країнах світу призвела до різкого зниження інфекційних хвороб. На сьогоднішній день у розвинених країнах світу кількість імунізованого населення складає 95-97%, адже доведено, що при охопленні щепленням 95% населення і вище досягається гарний протиепідемічний ефект.
    Слід зазначити, беззаперечним фактором успішності подолання інфекційних недуг є передусім небайдужість батьків до здоров’я їхніх дітей та розуміння важливості вакцинації. Адже, лише вчасне проходження імунізації, звернення до фахового лікаря, дбайливе та уважне ставлення до самопочуття дитини гарантує право на здорове життя.
    Переглядів: 490 | Додав: Eclipse | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *: