П`ятниця, 19.04.2024, 05:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Мій сайт

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Головна » Архів матеріалів

    Пам’ятка для сім’ї

    Обов’язкові обстеження:

    1. Огляд гінекологом один раз на рік у віці до років та два рази на рік післяороків;
    2. Самообстеження молочних залоз потрібно проводити кожний місяць на 6-12 день менструального циклу;
    3. Мамографія після 40 років проводиться один раз на рік.
    Бажаєте знати більше про планування сім’ї, читайте далі>>
    Переглядів: 460 | Додав: Eclipse | Дата: 18.05.2015 | Коментарі (0)

    Проведення спільної медичної ради Погребищенської ЦРЛ та КУ ПРМЦПМСД
    Медична рада
    30 квітня 2015 року  була проведена спільна медична рада Погребищенської ЦРЛ та КУ ПРМЦПМСД, на заході обговорювались слідуючі теми:
    1. Стан організації та здійснення заходів щодо виконання районної програми протидії захворювань на туберкульоз. Виконання всіх розпорядчих документів МОЗ, ДОЗ та К ОДА;
    2. Про стан проведення періодичних медичних оглядів певних категорій на виконання наказу МОЗ України №246 від 21.05.2007 року «Про затвердження порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій та їх оздоровлення і диспансерний нагляд»;
    3. Про виконання вимог Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи в районі»;
    4. Про стан виконання обласної програми «Цукровий діабет на 2010-2015р.р.» лікування, профілактика, диспансерний нагляд.
    По даних темах звітували:
    1. Щербанюк О.О.
    2. Соломончук В.С.
    3. Вовк О.О.
    4. Козаченко Л.О.
    5. Криницька В.Ю.
    6. Коваленко Н.Л.
    З приводу медичного обслуговування постраждалих ... Читати далі »
    Переглядів: 526 | Додав: Eclipse | Дата: 05.05.2015 | Коментарі (0)

    Всесвітній День Здоров’я!

    Щорічно 7 квітня, за ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в усіх країнах світу відзначається Всесвітній день здоров’я. Мета цього заходу - привернути увагу до основних проблем охорони здоров’я, що постають перед міжнародною спільнотою, кожною державою, містом та громадянином. Для проведення Всесвітнього дня здоров’я ВООЗ щорічно обирає нову тему, яка стосується основних проблем громадського здоров’я у всьому світі.
    Цього року Всесвітній день здоров'я присвячений безпеці харчових продуктів та пройде під девізом "Від ферми до тарілки - зробити продукти харчування безпечними".
    Від вживання небезпечних харчових продуктів у світі гине щорічно приблизно 2 мільйони чоловік, головним чином – це діти. Патогенні бактерії, віруси, паразити або хімічні речовини, що містяться в їжі, є причиною більше 200 захворювань, від діареї до раку. Безпека харчових продуктів - це спільна відповідальність. Вона має бути забезпечена на протязі всього ланцюга виробництва харчових продуктів, починаючи від фермерів і виробників і закінчуючи продавцями і споживачами.
    Загрози для харчових продуктів можуть виникати на усіх етапах харчового ланцюга, і тому для того, щоб населення могло отримувати безпечну їжу, важл ... Читати далі »
    Переглядів: 415 | Додав: Eclipse | Дата: 15.04.2015 | Коментарі (0)

    ГрипВ теперішній час набагато збільшилася кількість випадків захворювань на грип та ГРВІ. Основні симптоми, які турбують хворих — це підвищення температури тіла, пекучі болі в горлі, та походу трахеї, виражений головний біль, надсадний сухий кашель, слабкість, нежить. Частина захворівши одразу звертається до лікаря, а частина намагається подолати недугу самотужки. Нажаль самолікування не завжди є ефектним і досить часто самолікування суттєво погіршує стан хворого. Як правило хворий починає приймати все і одразу. Наприклад: вживають велику кількість жарознижуючих імунопрепаратів, таких як, парацетамол, аспірин, анальгін або комбінованих препаратів. Таких як: флюкольд, колдфлю, фармацитрон і т.д.

    В моїй практиці нещодавно були випадки, коли хворий приймав велику кількість жарознижуючих і комбінованих препаратів, що призвело до різкого зниження температури тіла і подальшій втраті свідомості. Хворий був госпіталізований. В іншому випадку, у хворого після прийому парацетамолу в поєднанні з аспірином стан погіршився, виникла блювота. Іноді хворі не звертаються до лікаря і тим самим допускають розвиток ускладнень, таких як: бронхіт, пневмонія, пієлонефрит.

    Виходячи з вище сказаного наголошуємо:

    • при перших ознаках вірусної інфекції, якомога раніше можна приймати такі ліки як: афлубін, інфлюцид а ... Читати далі »
    Переглядів: 436 | Додав: Eclipse | Дата: 27.02.2015 | Коментарі (0)

    День ХворогоХворіти - неприємна справа. Вона неприємна ні для кого. З одного боку хвороба приносить хворому тільки страждання, з іншого - вона відволікає масу сил і енергії у здорової частини населення, яка за службовим обов’язком або обставинами, змушена миритися з таким станом справ.
    Переважна більшість з нас так чи інакше стикалася з цим негативним явищем. Багато хто з нас хворів, або відчуває усю підступність хвороби на собі зараз. У такі хвилини ми розуміємо, як для нас важлива підтримка і турбота тих, хто може її надати. Комусь із нас доводилося доглядати за хворими, хтось робить це постійно, обравши для себе професію медика. Є серед нас і ті, для кого підтримка і догляд за хворими - це святе веління душі.
    Поділяючи глибоку небайдужість з людьми, хто з тих чи інших причин недуги потребує сторонньої опіки, а також з метою підбадьорення і зміцнення позитивно ... Читати далі »
    Переглядів: 521 | Додав: Eclipse | Дата: 11.02.2015 | Коментарі (0)

    Запобігання онкозахворюваннямЗлоякісні новоутворення є однією з найнебезпечніших медико-біологічних і соціально-економічних проблем. Захворюваність і смертність від раку постійно зростають у зв’язку з несприятливою екологічною ситуацією та значним старінням населення.
    Рак – злоякісна пухлина. При цьому захворюванні на шкірі, слизових оболонках або в органах людини починається безперервний поділ епітеліальних клітин. Пухлина швидко збільшується у різних напрямках до значних розмірів, вражаючи здорову тканину органа. Продукти розпаду пухлини всмоктуються у кров, поступово отруюючи і виснажуючи організм.
    Як виникає рак?
    Він виникає в осіб обох статей різного віку. Причини захворювання можуть бути різними. Захворювання розвивається приховано, здебільшого без болю, без підвищення температури; різні за будовою злоякісні пухлини можуть виникати у різних органах і тканинах. Вилікувавши первинну пухлину, іноді не вдається запобігти поділові занесених віддалених клітин (так званих метастазів). Будь-яке хронічне запальне захворювання саме не переходить у рак, але підсилює вплив тих пухлинотворних речовин, які потрапляють до організму ззовні або утворюються за несприятливих умов у самому організмі. Особливо небезпечними чинниками при наявності тривалого хронічного захворювання дихальних шляхів є тю ... Читати далі »
    Переглядів: 481 | Додав: Eclipse | Дата: 11.02.2015 | Коментарі (0)

     
    Шлях переселенця
    Переглядів: 470 | Додав: Eclipse | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)

    20 листопада вважається Всесвітнім днем дитини. Офіційно це свято з'явилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення благополучних умов для їх життя.

    Свято також відзначається в день, коли Організація Об'єднаних націй прийняла декларацію прав дитини. Це відбулося в 1959 році. Крім того, 20 листопада 1989 року була підписана міжнародна конвенція про права дитини.

    Серед головних проблем, про які зазвичай згадують у цей день, можна назвати дитячу смертність. За стати ... Читати далі »

    Переглядів: 526 | Додав: =SAMURAI= | Дата: 18.11.2014 | Коментарі (0)


    ТУБЕРКУЛЬОЗ – це небезпечне інфекційне захворювання, збудником якого є мікобактерія туберкульозу.
    Попри суттєві успіхи у боротьбі з туберкульозом, досягнуті завдяки соціальним заходам тощо, він залишається найпоширенішою у світі інфекційною хворобою.
    Лікування туберкульозу дуже складне, довготривале (6-12 місяців) та дороге. Воно обов’язково проводиться в стаціонарі, а потім продовжується в спеціалізованому санаторії та амбулаторно.
    Тому туберкульоз набагато легше попередити, ніж вилікувати. До профілактичних заходів, в першу чергу відносяться своєчасне виявлення та вилікування хворих.
    ПАМЯТАЙТЕ! Головним методом раннього виявлення туберкульозу серед дорослих є профілактичні флюорографічні огляди. Один раз на рік обов’язкове флюорографічне обстеження потрібно проходити тим, хто працює в шкідливих умовах чи за родом своєї діяльності може сприяти поширенню захворювання серед оточуючих осіб.
    Щорічному обстеженню підлягають й ті, хто вже перехворів на туберкульоз або контактує з хворим на нього, хворіє на виразкову хворобу шлунку, 12-палої кишки, цукровий діабет чи бронхіт.
    Решта дорослого населення підлягає профілактичним оглядам 1 раз у 2 роки. Підлітки проходять флюорографічне обстеження, починаючи з 15 років.
    Повтор ... Читати далі »
    Переглядів: 799 | Додав: Eclipse | Дата: 26.06.2014 | Коментарі (0)

    « 1 2 3 4 »