П`ятниця, 29.03.2024, 11:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Мій сайт

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Головна » Архів матеріалів
    Вітаємо з Днем медичного працівника

    День медичного працівника -
    Це, справді, свято всенародне.
    На честь людей, в чиїх руках
    Священне діло, благородне.

    Здоров'я нації, народу -
    Державна справа нелегка,
    Але ця справа звіку-зроду
    Є суттю й медпрацівника.

    І в день, і в ніч, в мороз і в спеку
    Медпрацівник з людьми завжди,
    В дорогу ближню чи далеку
    Він хворим йде допомогти.
    Медпрацівник не Бог - людина,
    Але від нього, як від Бога,
    Для зцілення украй потрібна
    Недужим людям допомога.

    І дай нам, Боже, всім надовго
    Здорового, безхмарного життя.
    Ми людям віддаєм для цього
    Свої знання, і сили, й почуття.
    Переглядів: 537 | Додав: Eclipse | Дата: 16.06.2014 | Коментарі (0)

    Зробіть вибір на користь здоров’я

    Усі форми вживання тютюну, включаючи куріння сигарет, сигар, трубок, жувального чи нюхального тютюну, а також дія на некурців продуктів згорання тютюну (пасивне куріння) значною мірою впливають на захворюваність і передчасну смертність, спричинену більше ніж 20 різними хворобами.
    У 20-м столітті тютюн став причиною 100 мільйонів випадків смерті. При збереженні нинішніх тенденцій в 21-м столітті через нього помре до одного мільярда чоловік.
    Якщо не вжити заходи, до 2030 року число випадків смерті, пов'язаних з тютюном, перевищить вісім мільйонів в рік. Більше 80% з цих випадків смерті стануться в країнах з низьким і середнім рівнем доходу.
    Першим з учених, хто зміг виявити вплив тютюну на здоров'я  був британський натураліст Джон Хілл. У 1761 році в своїй праці "Аргументи проти вільного використання нюхального тютюну" вказав на те, що нюхання тютюну викликає утворення ракових пухлин в носоглотці.
    У наш час основне захворювання, пов'язане з тютюном, теж відноситься до онк ... Читати далі »

    Переглядів: 1011 | Додав: Eclipse | Дата: 30.05.2014 | Коментарі (0)

    Шановні медичні сестри!
    У цей святковий день, коли увесь світ вшановує незмінних і незамінних помічниць лікарів – медичних сестер, дозвольте щиро привітати Вас з професійним святом – Міжнародним днем медичної сестри!
    Бажаємо Вам міцного здоров’я, творчої наснаги, професійних здобутків, достатку, гармонії у взаєминах з пацієнтами.
    Нехай Ваш благородний фах сприятиме людям у збереженні найціннішого — здоров’я, нехай майстерність супроводжуватиме кожен Ваш професійний крок, нехай людська вдячність і любов повертається до Вас сторицею.
     
    Переглядів: 597 | Додав: Eclipse | Дата: 12.05.2014 | Коментарі (0)

    День ПеремогиШАНОВНІ ВЕТЕРАНИ
    9 травня свято  нашої гордості і наш біль, це сльози радості завойованої свободи і сум за полеглими товаришами, сум за опаленою лихоліттям молодістю.

    Дозвольте привітати Вас і запевнити - скільки б років не віддаляло нас від того дня, ми будемо завжди вдячні вам за збереження життя людства. Пам'ять про Ваш подвиг ніколи не згасне у серцях поколінь. Бо Ваш подвиг не має терміну давності.

    Спасибі вам за кожен день поряд з нами. За вашу мудрість, досвід і терпіння. Спасибі за те, що протягом всіх цих років ви не втрачали віру в життя, віру в доброту, не втрачали надію. Спасибі за те, що, пройшовши через горнило найжорстокішої війни в історії людства, ви залишилися добрими і людяними. Спасибі Вам за те, що кожного року в цей день наші очі наповнюються сльозами, коли ми бачимо вас знову в строю з нагородами. Такі приклади героїзму для нас дуже потрібні сьогодні.

    В день свята хочемо побажати вам міцного здоров’я, довголіття, сил і життєвої енергії. Нехай нащадки будуть гідними вашого Подвигу. Я впевнений, ніхто і ніколи не здолає наш народ, доки в нашій країні буде жити істори ... Читати далі »
    Переглядів: 449 | Додав: Eclipse | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

    Тиждень імунізаціїЗа ініціативою ВООЗ в Україні, як і в більшості країн світу, з 24 по 30 квітня відзначається Всесвітній тиждень імунізації.
    В цьому році акція пройде під гаслом –  "Не відставайте від життя".
    Мета акції - підвищення рівня охоплення вакцинацією населення, досягнення більш глибокого розуміння, що кожна людина потребує захисту від хвороб, покращення пропаганди імунізації.
    За даними ВООЗ, близько 30% летальних випадків у дорослих зумовлені інфекційними хворобами та їхніми наслідками, у дітей цей показник становить понад 60%. Досвід розвинених країн вказує, що лише підвищення рівня охоплення вакцинацією серед населення призводить до зменшення захворюваності, інвалідності та смертності у цілому.
    За поширеністю серед усіх хвороб серед дітей віком від 0 до 17 років в Україні інфекційні хвороби займають 7 місце, а серед вперше зареєстрованих в житті хвороб – 3 місце після захворювань органів дихання та хвороб шкіри.
    Щорічно тисячі людей помирають після зараження вірусом гепатиту В та його ускладнень. Десятки тисяч людей щорічно страждають від тяжкого враження печінки - циррозу або раку печінки, викликаний вірусом гепатиту В. ВООЗ щорічно  проводить Всесвітній день б ... Читати далі »
    Переглядів: 490 | Додав: Eclipse | Дата: 28.04.2014 | Коментарі (0)

    Всеукраїнський день психолога представники цієї професії можуть відзначати 23 квітня. У наше століття психологія стала надзвичайно популярною. Нею цікавляться не тільки на науковому, а й на побутовому рівні. Це унікальне значення психології передбачив ще Жан Піаже, який став найвідомішим психологом свого часу.


    За останнє сторіччя психологія пройшла дуже стрімкий шлях розвитку. Вона була офіційно визнана як наука тільки в 1879 році. Але за минулий час психологи всього світу змогли накопичити величезний багаж знань про суть людини, про її стани та почуттях, про самопізнання та соціальні ролі.

     

    «Психолог — це той, хто за чималу плату задає тобі ті ж питання, які дружина задає тобі безкоштовно»
    — Ошо

    Поява Всеукраїнського дня психолога теж цілком виправдана, оскільки в Україні психологія є однією з ключових наук. Сьогодні психологи працюють не тільки в медустановах, а й у навчальних закладах, оскільки рішення психологічних проблем людини вважається базовим у процесі її особистісного становлення.

    Всеукраїнський день психолога
    Всеукраїнський день психолога — це привід сказати «спасибі& ... Читати далі »

    Переглядів: 650 | Додав: =SAMURAI= | Дата: 23.04.2014 | Коментарі (0)

    Вірусний гепатит В - це досить важка рзповсюджена форма гепатиту, який називають також сироватковим гепатитом. Така назва обумовлена тим, що зараження вірусом гепатиту В може відбутися через кров, причому досить потрапляння дуже невеликої кількості вірусних часток.







    Ситуації, при яких найчастіше відбувається зараження:
    • Переливання донорської крові. У всьому світі в середньому 0,01-2% донорів є носіями вірусів гепатиту, тому в даний час донорська кров перед переливанням реципієнту досліджується на наявність вірусів гепатиту В. Ризик інфікування підвищується у осіб, які потребують повторних переливанні крові або її препаратів.
    • Використання однієї голки різними людьми у багато разів збільшує ризик зараження. Це найпоширеніший шлях зараження серед наркоманів.
    • Віруси можуть передаватися при статевому контакті. З усіх гепатитів статевий шлях передачі найбільш властивий саме для гепатиту В.
    • Шлях зараження від матері до дитини (лікарі називають його "вертикальний") спостерігається не так часто. Ризик підвищується, якщо жінка має активну форму вірусу або в останні місяці вагітності перенесла гострий гепатит. Ймовірність зараження плода різко збільш ... Читати далі »
    Переглядів: 544 | Додав: Eclipse | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

    У нашій суспільній свідомості вітає одна дуже проста думка, безпосередньо пов’язана з питаннями здоров’я і проблемами його відсутності. «Буде здоров’я - решта все, додасться», - так звучить це багатовікове спостереження. І дійсно, наявність або відсутність у людини цього найціннішого стану, докорінно визначає його повсякденне життя, соціальне і суспільне оточення. Здоров’я - це справжнє багатство, наявність якого ми з вами інколи ігноруємо. Здорові люди здебільш рідко замислюються про те, як правильно і розумно влаштувати свій побут і життєдіяльність, щоб їх здоров’я залишалося міцним і надійним на тривалу перспективу. Наше власне здоров’я дуже легко втратити. Люди, що страждають тими чи іншими, особливо хронічними захворюваннями, на практиці кажен день стикаються з масою проблем, які активно відволікають їх від справжнього повноцінного життя.
    Міжнародний ... Читати далі »
    Переглядів: 544 | Додав: =SAMURAI= | Дата: 04.04.2014 | Коментарі (0)

    АутизмАутизм – це порушення в загальному розвитку дітей, яке виникає через розлади розвитку головного мозку. Батьки повинні знати основні симптоми, за якими можна судити про аутизмі у дітей. Якщо дитина не здатна утримати тривалого контакту “очі в очі”, якщо він не реагує на своє ім’я, якщо малюк не може привернути увагу до себе словом або жестом, якщо він ніколи не просить про допомогу і не намагається поділитися чимось, то цілком ймовірно, що у такої дитини – аутизм. Крім цього, діти – аутисти, сприймають людину в якості неживого предмета, відрізняються нетовариськістю, обмеженими інтересами і повторюють діями.
    Проблема дитячого аутизму є досить актуальною, оскільки на сьогоднішній день у всьому світі налічується більше 66 млн. дітей, у яких виявлено аутизм. Причому, з кожним роком кількість малюків – аутистів зростає в середньому на 17%. Більшість фахівців стверджують, що дитячий аутизм виліковний, потрібно лише тільки вчасно звернутися за допомогою до кваліфікованих лікарів, які призначать адекватне лікування.
    Дуже часто трапляється так, що почувши діагноз «аутизм у дитини», батьки просто не знають до кого звертатися за допомогою. Якщо ви помітили відхилення в розвитку дитини, то в такому випадку необхідно негайно показа ... Читати далі »
    Переглядів: 537 | Додав: Eclipse | Дата: 31.03.2014 | Коментарі (0)

    Туберкульоз — інфекційне захворювання, збудник якого відноситься до мікобактерій. Захворювання викликають мікобактерії людського або бичачого типу.

    Мікобактерії туберкульозу мають високу стійкість до впливів хімічних і фізичних факторів: кислот, лугів, спиртів, сонячних променів і т. д.

    Вони тривалий час зберігають патогенність у мокротинні, пилу і на предметах. Мікобактерії туберкульозу мають можливість  до розвитку лікарської стійкості до туберкулостатичних препаратів, яка може зберігатися тривалий час.
    Зараження найчастіше відбувається через дихальні шляхи (аерогенний шлях зараження),це повітряно-крапельна і повітряно-пилова інфекція. Зазвичай, джерелом зараження є хвора людина, яка при кашлі, чханні і розмові виділяє мікобактерії туберкульозу. Розповсюджувачами також є тварини, хворі на туберкульоз, а зараження відбувається частіше через молочні продукти (аліментарний шлях зараження). Можливий і контактний шлях зараження: через шкіру, слизові оболонки.Стан організму хворого також відіграє велику роль, його реактивність і опірність, яка може знижуватися при несприятливих умовах праці та побуту.

    Людина має природну стійкість, імунітет до туберкульозу, що обумовлений сукуп ... Читати далі »

    Переглядів: 456 | Додав: Eclipse | Дата: 25.03.2014 | Коментарі (0)

    « 1 2 3 4